Onze innovatieve aambeien behandeling

Aambeien zijn een veelvoorkomende en erg vervelende klacht. Gelukkig is het goed te behandelen. Bij het Chirurgisch Expertise Centrum zijn we gespecialiseerd in de beste aambeien behandeling en kunnen wij u hier snel vanaf helpen.

Zorgkaart NL review score van 9.5/10

Gedekt door bijna alle zorgverzekeraars

Meer dan 30 jaar chirurgische ervaring

Zo stellen wij de diagnose

Heeft u last van klachten zoals bloedverlies, jeuk, een prolaps gevoel (naar buiten komen van weefsel) en het verlies van vocht (soiling), dan bestaat de kans dat u last heeft van aambeien. Wanneer dit het geval is kan een behandeling nodig zijn ter bestrijding van deze hinderlijke klachten.

Herkent u één van de bovengenoemde symptomen? Maak dan een afspraak bij uw huisarts ter controle, vooral wanneer de klachten gedurende een langere periode aanhouden. Wanneer een verwijzing naar het Chirurgisch Expertise Centrum noodzakelijk is, voeren wij een inspectie van het aangedane gebied en het laatste deel van uw dikke darm uit. Dit doen wij met behulp van een proctoscoop (kijkbuisje). De inspectie wordt over het algemeen als een drukkend en vervelend gevoel ervaren, maar is niet pijnlijk. Om de last van het onderzoek zoveel mogelijk te verlichten zijn de chirurgen van het Expertisecentrum erop gericht uitsluitend de kleinst mogelijke kijkbuis te gebruiken. Voor het stellen van een diagnose is naast bovenstaande geen verder onderzoek vereist.

Wat zijn aambeien?

Aambeien, ook wel hemorroïden genoemd, zijn zwellichamen die zich in het laatste stukje van de dikke darm bevinden, net boven de anus. Ieder mens beschikt van nature over een bepaalde hoeveelheid aambeiweefsel. Dit weefsel vervult dan ook een belangrijke functie in ons lichaam. Het weefsel draagt namelijk bij aan het ophouden van winden en ontlasting, ook wel het behoud van de continentie genoemd.

Echter, kan in dit aambeiweefsel een verzakking of spatader ontstaan waarbij klachten ontstaan. Wanneer dat gebeurt, ontstaan dus aambeien. Gelukkig kunt u aambeien weg laten halen middels een geschikte aambeien behandeling.

Het ontstaan van aambeien

Aambeien zijn dus eigenlijk gezwollen bloedvaten in of rondom de anus en het lagere rectum. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van aambeien:

  • Verhoogde druk in de onderbuik: Dit is een van de voornaamste oorzaken van aambeien. De druk kan toenemen door langdurig zitten, langdurige constipatie, persen tijdens de ontlasting, zwangerschap, of overgewicht.
  • Zwangerschap: Tijdens de zwangerschap kan de groeiende baarmoeder druk uitoefenen op de aderen in de onderbuik, wat kan leiden tot aambeien. Ook het persen tijdens de bevalling kan aambeien veroorzaken of verergeren.
  • Leeftijd: Naarmate mensen ouder worden, verzwakt het weefsel dat de bloedvaten in en rond de anus ondersteunt. Dit kan leiden tot aambeien.
  • Langdurig zitten: Mensen die langdurig op het toilet zitten of een zittend beroep hebben, lopen een hoger risico op het ontwikkelen van aambeien.
  • Chronische constipatie of diarree: Deze aandoeningen kunnen leiden tot herhaaldelijk persen tijdens de stoelgang, wat de druk op de bloedvaten in het anale gebied verhoogt.
  • Erfelijkheid: Sommige mensen hebben een genetische aanleg om aambeien te ontwikkelen.
  • Zware lichamelijke arbeid: Overmatige lichamelijke inspanning, vooral bij het tillen van zware voorwerpen, kan ook bijdragen aan het ontstaan van aambeien.
  • Voeding: Een dieet met weinig vezels kan leiden tot constipatie, wat op zijn beurt weer aambeien kan veroorzaken.

Last van aambeien? Dit merkt u

Wanneer u last heeft van aambeien, zijn er verschillende symptomen die u kunt ervaren. Heeft u er erg last van, dan kunt u het beste aambeien verwijderen of aambeien weghalen.

  • Jeuk of irritatie
  • Pijn of ongemak
  • Zichtbare zwelling
  • Bloeden
  • Vocht of slijm rond de anus
  • Onaangenaam gevoel of druk rond de anus
  • Pijn bij de stoelgang
  • Uitstulpingen

Hoe weet ik of het aambeien zijn en geen andere aandoening?

In principe zijn aambeien gemakkelijk te herkennen. Zo is het ten eerste duidelijk te zien en ten tweede is het ook vaak voelbaar. In tegenstelling tot andere anale problemen, geven aambeien namelijk vaak geen scherpe pijn rondom de stoelgang. Daarnaast kunnen wij met enkele vragen vaak al een diagnose stellen. Om zeker te zijn voeren we wel altijd een onderzoek uit.” - Dr. Berendsen, Chirurg Expertise Centrum

Onze werkwijze

Ontvang per mail meer informatie

Wij stellen u een aantal vragen

Plan de behandeling

Start weer met een pijnvrij leven

Wat kunt u verwachten?

  • Tijdens het eerste consult kunt u direct worden geholpen
  • De behandeling is veel korter maar ongeveer 1 minuut en net zo effectief!
  • De behandeling is vervelend maar niet pijnlijk.
  • De behandeling met ingespoten vloeistof kent weinig risico's.
  • Veel minder belastend er is bijna nooit sprake is van napijn.
  • Na de behandeling kunt en mag u direct weer alles doen!

 

Wat gebeurt er als u niets doet?

  • De aambei kan opzwellen, barsten en bloeding en pijn veroorzaken.
  • Ernstige pijn tijdens de ontlasting door het opzwellen van de aambei
  • Veel pijn tijdens de dag bij zitten, lopen, liggen en slapen 
  •  Onbehandelde aambeien kunnen leiden tot chronische en blijvende pijn 
  •  Niet behandelde aambeien kunnen scheuren en infecties veroorzaken.
  •  Onbehandeld kunnen aambeien leiden tot ernstige bloedingen

Aambeien behandelen?
Maak een afspraak!

Aambeien weghalen? Dit kunt u verwachten van onze behandeling

Wanneer u kiest voor uitwendige aambeien verwijderen, kunt u vaak al snel bij ons terecht. Dit in tegenstelling tot andere behandelingscentra waar de wachttijden hoog op kunnen lopen. Om u op een duurzame manier te kunnen helpen, werken wij volgens een goed doordacht plan. Zo behandelen we niet alleen de aambeien direct, maar zorgen we ook voor preventie en nabehandeling.

Preventie aambeien

Wanneer u bij ons langskomt voor een behandeling, onderzoeken wij altijd eerst de oorzaak van de aambeien. Zo kunnen wij u het beste advies geven om te voorkomen dat de aambeien na behandeling terugkomen.

Onze innovatieve aambeien behandeling

Vervolgens gaan wij direct aan de slag met de aambeien weghalen. Dit doen wij middels een innovatieve methode met injecties. Hierbij wordt de kleinst mogelijke kijkbuis ingebracht en wordt er een vloeistof boven de aambei ingebracht. Dit wordt meestal ervaren als vervelend, maar zeker niet als pijnlijk. De aambeien zullen als gevolg van deze methode langzaam verschrompelen en naar binnen worden getrokken. Deze vorm van behandeling in het Chirurgisch Expertisecentrum heeft als belangrijkste voordeel dat het minder belastend is voor de patiënt en er bijna nooit sprake is van enige napijn. De aambeien verwijderen duurt ook slechts enkele minuten. Na de behandeling kunt en mag u direct weer alles doen!

“‘Oh, was dat het al? Niks van gemerkt!’ Is vaak de eerste reactie die ik van patiënten krijg na de behandeling aambeien operatief verwijderen. Dit maakt dat de drempel om een keer terug te komen als het nodig is vaak meteen verdwenen is” -Dr. Berendsen, Chirurg Expertise Centrum

Nabehandeling aambeien

Na de behandeling aambeien verwijderen is er in 90% van de gevallen direct verbetering. Een enkele keer komt het voor dat er een extra behandeling nodig is. Wij doen hiervoor altijd eerst onderzoek om te kijken of extra behandeling noodzakelijk is. Vaak kiezen patiënten hier vanwege het gemak van de behandeling wel voor, ook al is behandeling niet eens echt nodig. Wij gaan altijd door totdat de patiënt volledig tevreden is!

Bekijk hieronder ook de video waarin de behandeling nader wordt toegelicht.

Waarom onze behandeling? Ervaringsdeskundige Dr. Berendes vertelt 

Ik ben inmiddels al jaren chirurg en heb al erg veel verschillende aambeien behandelingen uitgevoerd. Ik ben dan ook erg bekend met andere technieken. Met zekerheid kan ik zeggen dat ik 100% achter deze innovatieve methode sta. Ik merk een duidelijk positief verschil in ervaringen van patiënten die voor deze behandeling kiezen in plaats van de rubberbandligatie. Ik hoop dan ook van harte dat door deze methode de drempel om aambeien te laten behandelen verdwijnt. Angst en schaamte is namelijk absoluut niet nodig.”

Ervaringen aambeien behandeling Chirurgisch expertise centrum

“Wanneer patiënten bij mij binnen komen, zijn ze vaak wat gespannen. Dit maakt dat ik altijd begin uit te leggen dat deze behandeling echt geen pijn doet en dat ik meteen zal stoppen wanneer de patiënt het aangeeft. Ik heb eigenlijk nooit meegemaakt dat een patiënt mij vroeg te stoppen. Vaak zijn ze achteraf juist verbaasd over hoe snel de behandeling verliep en hoe weinig last ze hebben ervaren.” - Dr. Berendsen, Chirurg Expertise Centrum

Ervaringsverhalen van onze patiënten

“Ik liep al langere tijd met aambeien rond, maar vanwege angst en schaamte durfde ik hier niets aan te doen. Na een tijd werden de klachten mij echt te veel, dus besloot ik toch naar de huisarts te gaan. Zij verwezen mij door naar het Chirurgisch Expertise Centrum. Ik was van tevoren erg gespannen, maar werd al snel gerustgesteld door de arts. De behandeling duurde slechts enkele minuten en na afloop kon ik alleen maar zeggen “was dit het nou?”. Het is mij reuze meegevallen en ik kan met aambeien aanraden om deze behandeling aan te gaan!” - Piet, in 2023 behandeld tegen aambeien

“Steeds na mijn zwangerschap kreeg ik weer last van aambeien. Door eerdere behandeling middels de rubber bandjes, durfde ik het echter niet meer aan om ze weer te laten behandelen. Ik wilde niet weer die pijn ervaren en nog lange tijd met napijn rondlopen. Een vriendin wees mij op de innovatieve behandeling van het Chirurgisch Expertise Centrum. Ik was van tevoren wat huiverig, maar ben er toch voor gegaan. Wat een opluchting! Binnen een paar minuten was het gedaan en ik had meteen nergens meer last van. Ik kan het iedereen aanraden!” - Sanne, in 2024 behandeld tegen aambeien

Kunnen aambeien kwaad?

Aambeien kunnen over het algemeen vaak geen kwaad en zijn onschuldig. Het verwijderen aambeien is echter wel aan te raden, gezien ze ongemakken en complicaties met zich mee kunnen brengen. Veel mensen denken dat aambeien verwijderen pijnlijk is, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Heeft u last van aambeien? Laat het dan in ieder geval even nakijken door een arts. Er kan dan indien nodig of gewenst meteen overgegaan worden op het verwijderen van de aambeien.

Zelf aambeien behandelen? Dit kunt u doen

Zijn uw aambeien nog niet zo erg dan aambeien weghalen middels een aambeien anus behandeling noodzakelijk is? Dan kunt ook nog proberen eerst zelf uw aambeien te behandelen. Soms gaan ze hierdoor vanzelf weg. Enkele tips zijn om dagelijks een warm bad te nemen en goed te letten op goede hygiëne rondom het anusgebied. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende te drinken en genoeg vezels te eten. Probeer tot slot ook voorzichtig in beweging te blijven en voorkom dat u te lang zit.

Wanneer wel bellen voor behandeling aambeien?

In veel gevallen kunt u dus eerst zelf proberen de aambeien te verhelpen. Heeft u echter last van ernstige pijn, bloedingen of veranderingen in de stoelgang, dan kunt u toch beter even contact opnemen met een arts.

Bij het Chirurgisch Expertise Centrum kunnen we uw aambeien weghalen zonder dat aambeien verwijderen pijnlijk hoeft te zijn.

Wat anderen over ons zeggen

Gemiddelde score van 9.5/10 op basis van 42 reviews

“Heldere uitleg over behandeling haarnest cyste. Zeer tevreden over resultaat en nazorg. Bekwame artsen en personeel. Konden op korte termijn terecht voor een afspraak. Raden deze kliniek zeker aan.”

23 Maart 2023

“Na 2 jaar een zeer pijnlijke fissuur te hebben na de zwangerschap, ben ik eindelijk van de pijn af door de laserbehandeling. Heel blij deze behandeling ingezet te hebben. Aambeien hierdoor nu ook veel minder.”

6 Juni 2023

“Dr Schouten kan zeer goed luisteren, samenvatten en logisch samengevat teruggeven. Daarna onderzoek en tegelijk in overleg eerste behandeling. Bekijkt het geheel (ook “buiten de box”). Zeer professioneel, constructief, efficient en op een zeer prettige manier.”

10 Mei 2023

“Vanaf binnenkomst tot vertrek loopt alles zonder problemen. Duidelijke uitleg en in overleg uitgevoerd. Al te lang mee doorgelopen. Deels tgv Covid 19 beperkingen, deels door “het gaat wel over” gedachte. Uiteindelijk bleek de procedure, incl. voor- en nazorg, slechts 20 minuten in beslag te nemen.”

10 Juli 2023

Waarom kiest u voor het Chirurgisch Expertisecentrum?

  • Focus op Innovatieve behandeltechnieken
  • Ingrepen die minder belastend zijn voor de patiënt
  • Zeer ervaren chirurgen, die de techniek in Nederland ingevoerd hebben
  • Een vaste arts om de vertrouwensrelatie met de patiënt te waarborgen
  • Verzekerde medische zorg
  • Hoge kwaliteit, door LRQA en ZKN als uitzonderlijk bevestigd
  • Vooruitstrevend centrum
  • Een centrum opgezet om maximale persoonlijke aandacht te geven

Vergoedingen aambeien behandeling

Het Chirurgisch Expertise Centrum verricht medische verzekerde zorg die in de basisverzekering en door de zorgverzekering vergoed wordt.

In de basisverzekering wordt de inhoud en omvang van de verzekerde zorg omschreven, en die is voor iedereen gelijk. De tarieven die het Chirurgisch Expertise Centrum hanteert zijn op basis van de landelijk bepaalde marktconforme tarieven. Met de meeste zorgverzekeraars zijn afspraken gemaakt en betreft de gecontracteerde zorg. Echter zijn deze verschillend en afhankelijk van uw polis en behandeltype. Bij het maken van een afspraak wordt u ingelicht over de mogelijkheden, het type behandeling en de vergoeding.

Voor niet gecontracteerde zorg of wanneer u niet binnen Nederland verzekerd bent, dan geldt het passantentarief. Voor het passantentarief is het marktconforme tarief van toepassing. Het marktconform tarief is een bedrag dat in Nederland redelijk is voor een bepaalde behandeling. Zorgverzekeraars kijken daarvoor naar wat zorgverleners in Nederland rekenen voor een bepaalde behandeling. Het marktconforme kan afwijken van de prijzen die wij voor de behandeling afgesproken hebben met de zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen aambeien behandeling

Wat zijn aambeien?
Aambeien (hemorroiden) zijn zwellichamen in het laatste stukje van de dikke darm, juist boven de anus. Er kan in dit aambeiweefsel een verzakking of spatader ontstaan waardoor klachten ontstaan zoals bloedverlies, jeuk, prolaps gevoel (naar buiten komen van weefsel) en verlies van vocht (soiling).
Wat te doen tegen aambeien?
In eerste instantie is het aan te raden om te kijken naar uw eetgewoontes. Het eten van vezelrijk voedsel, meer fruit, groenten en volkoren granen kan al helpen. Eventueel zijn eenvoudige behandelingen met een vrij verkrijgbare aambeicrème behulpzaam, waarbij het regelmatig nemen van een warm bad of zitbad ook kan helpen. Mocht dit niet afdoende zijn dan raden wij u aan uw huisarts te benaderen.
Hoe ontstaan aambeien?
Aambeien kunnen zich ontwikkelen door verhoogde druk in het onderste gedeelte van de dikke darm net boven de sluitspier als gevolg van:
  • Fors en langdurig persen tijdens de stoelgang.
  • Lange tijd op het toilet zitten.
  • Chronische diarree of verstopping (obstipatie)
  • Obesitas of overmatig overgewicht.
  • Zwangerschap.
  • Het eten van een vezelarm dieet.
  • Het regelmatig zwaar tillen.
Hoe herken je aambeien?
Symptomen van aambeien kunnen zijn: het vinden van helderrood bloed op uw toiletpapier of het zien van bloed in het toilet na de stoelgang. Andere veel voorkomende symptomen zijn pijn, een drukkend gevoel, een branderig gevoel of jeuk bij de anus. U kunt ook een knobbeltje in of bij uw anus voelen. Al deze klachten komen vaak voor bij aambeien en 75% van alle mensen krijgt op een gegeven moment last van aambeien. Bij langdurige symptomen of twijfel raden wij u aan uw huisarts te raadplegen omdat sommige symptomen van aambeien, vooral bloedingen, ook kunnen worden veroorzaakt door andere aandoeningen.
Is de aambei behandeling pijnlijk?
Over het algemeen maakt men in Nederland gebruik van de rubber band ligatie, waarbij elastiekjes om de aambei worden geplaatst om deze af te knellen. Hoewel dit een effectieve methode is, wordt deze wel als belastend en vervelend ervaren, met nog een aantal dagen klachten nadien. In het Chirurgisch Expertise Centrum voeren wij een minder belastende behandeling door inspuiting uit. Hierbij wordt de kleinst mogelijke kijkbuis ingebracht en plaatsen wij enkele injecties. De prik wordt gezet ter hoogte van het slijmvlies van de darm juist boven de aambei geplaatst. Op die locatie zitten geen gevoelszenuwen, dus is de prik niet pijnlijk.
Moet ik onder narcose?
Nee, er is geen narcose of verdoving nodig.
Wat kan ik verwachten na de behandeling?
De behandeling met ingespoten vloeistof kent weinig complicaties en risico’s. U mag direct al uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken. Wel dient u enkele algemene maatregelen in acht te nemen om nieuwe aambeien te voorkomen, zoals zorgen voor een goede, dagelijkse soepele ontlasting. Dit kunt u bewerkstelligen door de combinatie van een gezond eetpatroon met voldoende vezels en vocht, voldoende en dagelijkse lichaamsbeweging en een juiste “toilet hygiene” (direct gaan bij aandrang, niet te lang zitten, juiste houding).
Heb ik veel pijn na de behandeling?
De eerste dagen na de behandeling kunt u juist wat meer last hebben van bloedverlies en een druk gevoel. Dit komt door het aanprikken van de aambeien en kan geen kwaad. Het verdwijnt dan ook weer na enkele dagen. Een verstopping van de aambei (“getromboseerde aambei”) komt wel voor in zeldzame gevallen en kan een pijnlijke zwelling veroorzaken. Dit komt in ca. 1% van de gevallen voor.
Kan ik alles weer normaal doen?
Wanneer u zich goed genoeg voelt om uw normale activiteiten uit te voeren of te gaan werken, dan mag u de dag van de ingreep alweer alles doen. Ook (lang) zitten is na deze procedure toegestaan.
Zijn aambeien hetzelfde als anale fissuren?
Nee, aambeien en anale fissuren zijn verschillende aandoeningen. Aambeien zijn gezwollen bloedvaten, terwijl fissuren scheurtjes zijn in het anale slijmvlies.
Zijn aambeien besmettelijk?
Nee, aambeien zijn niet besmettelijk. Ze worden niet door contact met een geïnfecteerde persoon overgedragen.
Kunnen aambeien vanzelf genezen?
Sommige milde aambeien kunnen vanzelf verminderen, maar meestal vereisen ze behandeling.
Hoe worden aambeien gediagnosticeerd?
Een arts kan aambeien diagnosticeren op basis van symptomen en lichamelijk onderzoek.
Wat is het effect van voeding op aambeien?
Een vezelrijk dieet kan helpen om ontlasting zachter te maken en de symptomen van aambeien te verminderen.
Kunnen aambeien bloeding veroorzaken?
Ja, aambeien kunnen leiden tot helder rood bloed tijdens de stoelgang.
Wat is het verschil tussen interne en externe aambeien?
Interne aambeien bevinden zich in de anus en veroorzaken vaak bloeding. Externe aambeien bevinden zich buiten de anus en kunnen pijnlijk zijn.
Hoe lang duurt het voordat aambeien genezen na behandeling?
Genezingstijden variëren, maar met de juiste behandeling kunnen aambeien binnen enkele dagen verbeteren.
Kunnen aambeien leiden tot complicaties?
Ja, ernstige aambeien kunnen leiden tot complicaties zoals bloedstolsels of anale fissuren.
Wat zijn de risicofactoren voor het ontwikkelen van aambeien?
Risicofactoren zijn onder andere leeftijd, genetische aanleg, zwangerschap, en chronische constipatie.
Kunnen aambeien terugkeren na behandeling?
Ja, aambeien kunnen terugkeren, vooral als de onderliggende oorzaken niet worden aangepakt.
Zijn er natuurlijke hulpmiddelen voor aambeien?
Natuurlijke remedies zoals aloë vera-gel en zitbaden met warm water kunnen verlichting bieden, maar zullen het vaak niet genezen.
Kan overmatig persen tijdens de stoelgang aambeien veroorzaken?
Ja, overmatig persen kan de druk op de bloedvaten verhogen en aambeien veroorzaken.
Wat is de rol van lichaamsbeweging bij het voorkomen van aambeien?
Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het voorkomen van constipatie, wat aambeien kan verminderen.
Wat is de rol van gewicht bij aambeien?
Overgewicht kan extra druk uitoefenen op het anale gebied en het risico op aambeien verhogen.
Is er een verband tussen aambeien en darmkanker?
Er is geen direct verband tussen aambeien en darmkanker, maar beide kunnen bloeding als symptoom hebben. Het is belangrijk om bloeding serieus te nemen en medisch advies in te winnen.
Kunnen aambeien door stress verergeren?
Stress kan de symptomen van aambeien verergeren, omdat het de bloedstroom kan beïnvloeden en de anale spieren kan aanspannen.
Kunnen aambeien leiden tot incontinentie?
Aambeien zelf leiden meestal niet tot incontinentie, maar ernstige aambeien kunnen pijn veroorzaken die de controle over de sluitspier kan beïnvloeden.
Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van aambeienzalven?
Aambeienzalven kunnen milde bijwerkingen zoals irritatie veroorzaken. Raadpleeg een arts als de symptomen verergeren.
Kunnen aambeien leiden tot anale jeuk?
Ja, aambeien kunnen anale jeuk veroorzaken als gevolg van irritatie en afscheiding.
Wat is het belang van goede anale hygiëne bij aambeien?
Goede anale hygiëne kan helpen om irritatie te voorkomen en de symptomen van aambeien te verminderen.
Zijn aambeien erfelijk?
Er is enige genetische aanleg voor aambeien, dus als ze in je familie voorkomen, heb je mogelijk een verhoogd risico.
Hoe kan ik aambeien tijdens de zwangerschap voorkomen?
Tijdens de zwangerschap kun je aambeien helpen voorkomen door een vezelrijk dieet te volgen, voldoende water te drinken en regelmatig te bewegen.
Wat is de rol van alcohol bij aambeien?
Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot uitdroging en constipatie, wat aambeien kan verergeren.
Kunnen aambeien leiden tot veranderingen in de ontlasting?
Ja, aambeien kunnen constipatie of diarree veroorzaken, wat kan leiden tot veranderingen in de ontlasting.
Wat te doen als aambeien gepaard gaan met ernstige pijn?
Ernstige pijn kan een teken zijn van trombose (bloedstolsel in een aambei). Zoek onmiddellijk medische hulp.
Hoe kan ik aambeien voorkomen bij een zittend beroep?
Sta regelmatig op, beweeg, en zorg voor een ergonomische zithouding om de druk op het anale gebied te verminderen.
Wat is het risico van langdurig negeren van aambeien?
Het negeren van aambeien kan leiden tot ernstigere symptomen en complicaties zoals bloeding en infectie.
Kunnen aambeien optreden bij kinderen?
Hoewel zeldzaam, kunnen aambeien bij kinderen voorkomen, meestal als gevolg van obstipatie.
oe kunnen aambeien het beste worden voorkomen?
Preventie omvat een vezelrijk dieet, voldoende water drinken, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van overmatig persen tijdens de stoelgang.
Wat is het verschil tussen aambeien en rectale prolaps?
Aambeien zijn gezwollen bloedvaten, terwijl rectale prolaps een uitstulping van de rectale wand is. Beide kunnen vergelijkbare symptomen veroorzaken, maar vereisen verschillende behandelingen.

Heeft u een vraag, of wilt u graag meer informatie? Laat een bericht achter.

Contact

stel mij een vraag

Contact voor een afspraak?
Dit is mogelijk indien u in het bezit bent van een verwijsbrief.

 

Patiënt Portaal

Patiënt Portaal
Altijd uw gegevens inzien? Voor veilige toegang naar uw persoonlijke portaal.

contact

030 - 30 79 400
secretariaat@c-ec.nl
Noodnummer (uitsluitend spoed buiten werktijd): 06 - 5152 3801

Direct contact