Vergoeding

Home / Vergoeding

Voor de verzekerde zorg behandeling in een ziekenhuis of kliniek in Nederland is een systeem Diagnose Behandel Combinatie (DBC) opgesteld. Dit is een term die alle verrichtingen en activiteiten die door een patiënt worden ondergaan bij een bepaalde diagnose weergeeft. Hierdoor is het totaal aan kosten van uw behandeling duidelijk wanneer een behandeling is afgesloten. Daarbij is het tarief gebaseerd op het totaal van gemiddelde kosten die landelijk voor een bepaalde aandoening gemaakt worden en is niet gerelateerd aan de tijdsbesteding per individuele patiënt.

De prijzen voor de behandeling bij het Expertisecentrum worden elk jaar bepaald in onderhandeling met de afzonderlijke zorgverzekeraars.

Met een verwijsbrief van uw huisarts worden de kosten voor een consult en aanvullende onderzoeken of behandelingen vergoed door uw zorgverzekering (houdt u wel rekening met het eigen risico van uw verzekering).

Voor patiënten die niet (in Nederland) verzekerd zijn gelden passantentarieven.

Op de site van de NZa vindt u meer informatie over de regels voor startdatum en de duur van een DBC. In het algemeen kan worden gesteld dat de datum van de eerste afspraak de DBC start datum bepaald de en daarmee ook in welk jaar uw wettelijk verplichte eigen risico wordt aangesproken.

Wij staan voor

  • Volledige verzekerde medische zorg
  • Innovatieve en verbeterde behandelmethodes
  • Minimale wachttijden
  • Ervaren en professionele medewerkers
  • Patiëntvriendelijkheid en persoonlijke aandacht
  • Toegankelijkheid voor heel Nederland
  • De kracht van het Superspecialisme

Contact

stel mij een vraag

Contact voor een afspraak?
Dit is mogelijk indien u in het bezit bent van een verwijsbrief.

 

Patiënt Portaal

Patiënt Portaal
Altijd uw gegevens inzien? Voor veilige toegang naar uw persoonlijke portaal.

contact

030 - 30 79 400
secretariaat@c-ec.nl
Noodnummer (uitsluitend spoed buiten werktijd): 06 - 5152 3801

Direct contact