Onze specialisaties

Sinus Pilonidalis

Kleine gaatjes in de huid bovenaan uw billen (in de bilspleet) die zich kunnen vullen met vuil of haar, waardoor een cyste kan ontstaan onder de huid. Dit kan leiden tot ontstekingen.

Aambeien

Vergrote en/of verzakte aderen in de buurt van het anale en rectale deel van het lichaam, die bloedingen, jeuk en pijn kunnen veroorzaken bij en na de stoelgang.

Skin tags

Abnormale weefseldoorgangen of verbindingen tussen rectaal of anaal weefsel en de huid naast de anus. Deze kunnen jeuk of irritatie veroorzaken.

Anale fissuren

Scheuren of barsten in het anale weefsel als gevolg van verharde ontlasting of andere externe oorzaken. Dit kan leiden tot bloedverlies en pijn.

Unieke effectieve behandelingen

  • Nieuwste technieken voor behandeling van aambeien, sinus pilonidalis en anale fissuren
  • Innovatieve behandelingen met behulp van injectie of moderne laser behandelingen
  • Minder pijn en sneller herstel dan bij andere behandelingen
  • Minder kans op complicaties en kortere behandelingen variërend van 1 tot 10 minuten
  • Geen gebruik van narcose maar plaatselijke verdoving

Waarom doorverwijzen naar Chirurgisch Expertise Centrum?

  • Korte wachttijden: binnen 1 week terecht
  • Aangesloten bij Zorgdomein
  • Direct behandeld bij eerste consult
  • Volledig verzekerde zorg
  • Chirurgen met meer dan 30 jaar ervaring

Wat patiënten over ons zeggen

Gemiddelde score van 9.5/10 op basis van 42 reviews

“Heldere uitleg over behandeling haarnest cyste. Zeer tevreden over resultaat en nazorg. Bekwame artsen en personeel. Konden op korte termijn terecht voor een afspraak. Raden deze kliniek zeker aan.”

23 Maart 2023

“Na 2 jaar een zeer pijnlijke fissuur te hebben na de zwangerschap, ben ik eindelijk van de pijn af door de laserbehandeling. Heel blij deze behandeling ingezet te hebben. Aambeien hierdoor nu ook veel minder.”

6 Juni 2023

“Dr Schouten kan zeer goed luisteren, samenvatten en logisch samengevat teruggeven. Daarna onderzoek en tegelijk in overleg eerste behandeling. Bekijkt het geheel (ook “buiten de box”). Zeer professioneel, constructief, efficient en op een zeer prettige manier.”

10 Mei 2023

“Vanaf binnenkomst tot vertrek loopt alles zonder problemen. Duidelijke uitleg en in overleg uitgevoerd. Al te lang mee doorgelopen. Deels tgv Covid 19 beperkingen, deels door “het gaat wel over” gedachte. Uiteindelijk bleek de procedure, incl. voor- en nazorg, slechts 20 minuten in beslag te nemen.”

10 Juli 2023

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een chirurgische en een laserbehandeling?
Chirurgie bestaat meestal uit het maken van een snee in een klein deel van de interne anale sluitspier om pijn en spasmen te verminderen en de spleet te laten genezen. Er zijn twee chirurgische behandelingstechnieken: een waar de sluitspier wordt ingeknipt en de andere waar deze wordt opgerekt. Om een zo min mogelijke belasting voor de patiënt te creëren maakt het Chirurgisch Expertise Centrum gebruik van een innovatieve laser techniek.
Moeten patiënten onder narcose bij de behandelingen?
Door de jarenlange ervaring van de chirurgen met laserbehandelingen en de verbetering van het behandelproces wordt in het Expertise Centrum het grootste deel van de patiënten succesvol behandeld met lokale verdoving. Dit heeft als groot voordeel dat de behandeling direct kan plaatsvinden en u na ca. 30 minuten klaar bent. Enkel in zeer uitzonderlijke gevallen dient narcose te worden toegepast. Bij de behandeling van aambeien is geen narcose of verdoving nodig.
Waarom kiezen voor het Chirurgisch Expertise Centrum voor proctologische behandelingen?
Onze behandelingen zijn innovatief, efficiënt en snel met korte wachttijden en een uitstekende service. Wij zijn volledig gespecialiseerd in de behandeling van anale klachten en gebruikten de meeste moderne technieken.
Is de nieuwe lasertechniek als behandeling voor een Sinus Pilonidalis experimenteel?
De SILAC procedure is geen nieuwe experimentele methode en wordt al jaren gebruikt. Onze specialisten hebben al honderden SILAC-behandelingen uitgevoerd vanaf 2015. Deze behandelmethode wordt in Nederland al 8 jaar met veel bekwaamheid en vakkundigheid toegepast en in het buitenland (o.a. België en Duitsland) al meer dan 15 jaar. Daarnaast zijn er meer dan 10 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd in erkende internationale medische tijdschriften, die het succes van de SILAC-methode beschrijven. Ook een van de initiatiefnemers van het Chirurgisch Expertise Centrum publiceerde diverse artikelen over deze methode. SILAC is nu ook als toe te passen methode in de richtlijnen Nederlandse Vereniging voor Heelkunde opgenomen.
Wat is het verschil qua behandeling van een Sinus Pilonidalis met een ziekenhuis?
Op dit moment zijn er naast het Expertisecentrum zeer weinig ziekenhuizen die de SILAC behandeling uitvoeren. In de overige ziekenhuizen wordt de behandeling van haarnestcystes door middel van reguliere zwaar belastende operaties uitgevoerd. Het Chirurgisch Expertise Centrum is sfeervol ingericht en de patiënt wordt warm welkom geheten door de assistentes. Deze patiëntvriendelijkheid neemt direct de afstandelijkheid weg, die soms ervaren wordt in een ziekenhuis. In deze kliniek worden patiënten, gedurende het behandeltraject, begeleid door gespecialiseerde medische assistentes, dit creëert een band met de patiënt. Het Chirurgisch Expertise Centrum is er voor elke individuele patiënt, met een unieke behandeling, hoge zorgkwaliteit en maximale persoonlijke aandacht. Vooral voor deze aandoeningen achten wij een vertrouwensrelatie als zeer belangrijk.

Contact

stel mij een vraag

Contact voor een afspraak?
Dit is mogelijk indien u in het bezit bent van een verwijsbrief.

 

Patiënt Portaal

Patiënt Portaal
Altijd uw gegevens inzien? Voor veilige toegang naar uw persoonlijke portaal.

contact

030 - 30 79 400
secretariaat@c-ec.nl
Noodnummer (uitsluitend spoed buiten werktijd): 06 - 5152 3801

Direct contact