Zo lang is de herstelperiode fissuur operatie!

Home / Herstelperiode fissuur operatie

Door de innovatieve laser behandelmethode is de herstelperiode van een fissuur operatie een stuk korter geworden. Bij de laserbehandeling wordt niets weggesneden en er ontstaan geen grote wonden. Het Chirurgisch Expertise Centrum is een van de weinige specialistische centra in Nederland die deze vorm van behandeling aanbiedt.

Meer weten over herstelperiode fissuur operatie?

Als u onderstaand formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is een fissuur?

Een fissuur is een kleine, diepe scheur of kloof in de huid of in het slijmvlies. Dit brengt hevige pijn met zich mee en kan ongemak veroorzaken. Een fissuur kan op verschillende plekken op het menselijk lichaam ontstaan, met name in gebieden zoals de anus (bekend als anale fissuur), de mondhoeken, of zelfs tussen de tenen. Het identificeren van een fissuur is de eerste stap naar een effectieve behandeling en verlichting van de symptomen.

Fissuur behandeling - zo gaan we te werk!

Een fissuur kan in de meeste gevallen behandeld worden door een combinatie van leefstijladviezen en een specifieke crème. Deze maatregelen worden vaak voorgeschreven door uw huisarts, u moet deze maatregelen zes weken volhouden. Wanneer deze behandeling onvoldoende effectief blijkt, kan een alternatieve behandeling nodig zijn in een gespecialiseerde kliniek zoals het Chirurgisch Expertise Centrum.

Veel klinieken in Nederland maken nog gebruik van de klassieke operatie: het uitsnijden van het aangedane gebied gecombineerd met een Botuline injectie, of het insnijden van de sluitspier. Het nadeel hiervan is dat patiënten maandenlang last kunnen hebben van de gevolgen hiervan. Om deze reden wordt er in het Chirurgisch Expertise Centrum gewerkt met een modernere en minder ingrijpende laserbehandeling. Hierbij wordt een speciale anale laserprobe gebruikt en gecontroleerde laserenergie (hitte) zorgt ervoor dat het scheurtje kan genezen. Doordat er niets wordt weggesneden ontstaan er geen grote wonden en is de kans op complicaties klein. De laserbehandeling duurt in de meeste gevallen 10 minuten en gebeurt onder lokale verdoving.

Het grootste voordeel van deze behandelmethode is dat u na de ingreep direct naar huis mag en uw dagelijkse werkzaamheden weer mag uitvoeren.

De behandeling bij het Chirurgisch Expertise Centrum gaat als volgt in zijn werk:

Stap 1: De anale fissuur verschrompelen

Allereerst wordt de anale fissuur met de laser verschrompeld

Stap 2: Dicht branden

Daarna wordt het oppervlak van de anale fissuur subtiel dicht gebrand

Stap 3: ‘Geultje’ maken

Tot slot wordt er een ‘geultje’ gemaakt om overtollig vocht te kunnen laten weglopen uit het wondgebied. Soms moet er daarna nog een kleine huidflap aan de rand van de fissuur worden verwijderd. Ook dit kan soms met de laser plaatsvinden.

De herstelperiode fissuur behandeling - dit kunt u verwachten

Door de moderne lasertechniek die gebruikt wordt in het Chirurgisch Expertise Centrum, zal u een stuk sneller hersteld zijn dan wanneer u kiest voor een kliniek waar de klassieke operatie methode wordt gebruikt.

De duur van de herstelperiode fissuur behandeling

Het Chirurgisch Expertise Centrum gebruikt een methode waarbij niets wordt weggesneden en er geen grote wonden ontstaan. Na de ingreep mag u in de meeste gevallen direct weer uw dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.

Wanneer u kiest voor een behandeling bij een ander specialistisch centrum, zal vaak nog gebruik gemaakt worden van de klassieke operatie. Het herstel hiervan is enkele weken, waarbij u uw dagelijkse werkzaamheden ook voor een periode niet kunt uitvoeren. Daarnaast kunnen patiënten nog maandenlang last hebben van de gevolgen hiervan, zoals pijn- en incontinentieklachten. 

Last van een fissuur?
Neem contact met ons op!

Anale fissuur operatie - zo hebben anderen het ervaren

‘Ik heb mijn fissuur laten behandelen bij het Chirurgisch Expertise Centrum, na 10 minuten was de behandeling klaar. Het voordeel van deze behandeling was dat ik de volgende dag weer gewoon naar mijn werk kon, en nergens last van had!’ - Martijn

‘Nadat ik mijn anale fissuur ooit via een klassieke operatie heb laten verwijderen, was ik als de dood voor de operatie toen ik opnieuw een anaal fissuur kreeg. Via via kwam ik bij het Chirurgisch Medisch Centrum terecht, waar ik werd geïnformeerd over de behandeling met de laser. Dit was een stuk minder pijnlijk dan de vorige operatie en ik kon binnen no-time alledaagse taken weer oppakken. Ik zou deze vorm van behandeling sterk aanraden.’ - Jeannette

Waarom kiest u voor het Chirurgisch Expertisecentrum?

  • Focus op Innovatieve behandeltechnieken
  • Ingrepen die minder belastend zijn voor de patiënt
  • Zeer ervaren chirurgen, die de techniek in Nederland ingevoerd hebben
  • Een vaste arts om de vertrouwensrelatie met de patiënt te waarborgen
  • Verzekerde medische zorg
  • Hoge kwaliteit, door LRQA en ZKN als uitzonderlijk bevestigd
  • Vooruitstrevend centrum
  • Een centrum opgezet om maximale persoonlijke aandacht te geven

Ervaringen van patiënten

“Fantastisch dat het op deze manier kan! Ik heb eerder operaties ondergaan voor aambeien en dacht: dat nooit meer, maar deze methode is zo veel minder belastend”

“Eerder operaties gehad voor aambeien, met veel napijn. Na de injectie behandeling kon ik echter meteen weer aan het werk, veel beter!”

“Jarenlang met aambeien gelopen, durfde niet naar de dokter. Als ik had geweten dat de behandeling zo eenvoudig en snel was, had ik niet zo lang gewacht!”

“Ik vreesde weer voor een pijnlijke behandeling met elastiekjes, maar in deze kliniek hanteren ze een veel minder vervelende methode. Ik had na de ingreep helemaal geen last.”

Tips van onze expert om de herstelperiode fissuur operatie zo aangenaam mogelijk te maken

“Bij pijn kunt u pijnstillers zoals paracetamol gebruiken. U krijgt daarnaast een recept voor wat zwaardere pijnstillers mee naar huis. Ook een warm zitbad kan de pijn tijdelijk verlichten. Het is zeer aan te raden het anaal gebied goed schoon te houden, met name na de ontlastig, maar ook tussendoor. Met de douche kunt u het gebied makkelijk schoonspoelen. U kunt er ook voor kiezen om in bad te gaan om zitten om het wondje schoon te maken. Maandverband kan eventueel gebruikt worden om het wondje af te dekken. Een andere tip is om een vezelrijk dieet aan te houden, de dagen na de behandeling. Dit houdt uw ontlasting zacht.”

Veelgestelde vragen herstelperiode fissuur operatie

Kunnen anale fissuren terugkeren na behandeling?
Ja, anale fissuren kunnen terugkeren, vooral als de onderliggende oorzaken niet worden aangepakt.
Wat is een chronische anale fissuur?
Een chronische anala fissuur is een fissuur die langer dan zes weken aanhoudt
Is het veilig om anale fissuren zelf te behandelen?
Het is raadzaam om medisch advies in te winnen voordat je zelf iets probeert om complicaties te voorkomen

Heeft u een vraag, of wilt u graag meer informatie? Laat een bericht achter.

Contact

stel mij een vraag

Contact voor een afspraak?
Dit is mogelijk indien u in het bezit bent van een verwijsbrief.

 

Patiënt Portaal

Patiënt Portaal
Altijd uw gegevens inzien? Voor veilige toegang naar uw persoonlijke portaal.

contact

030 - 30 79 400
secretariaat@c-ec.nl
Noodnummer (uitsluitend spoed buiten werktijd): 06 - 5152 3801

Direct contact