Wat te doen tegen aambeien? Veel mensen kampen ermee, maar weten niet goed wat helpt. In deze blog leest u wat u zelf kunt doen tegen aambeien en wanneer het verstandig is om voor behandeling te kiezen. Wanneer u langdurig last heeft van aambeien of de aambeien vaker terugkeren, raden wij aan om een aambeienbehandeling te doen.
Aambeien kunnen voor ongemak zorgen, zoals jeuk, pijn of een branderig gevoel. Zeker bij de stoelgang of als ze uitstulpen kunnen ze hinderlijk zijn. Heeft u vaak klachten, dan is het verstandig actie te ondernemen.
Wanneer u last heeft van aambeien, zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen. Het belangrijkste is dat uw ontlasting soepel is omdat u daarmee verstopping voorkomt. Wilt u verstopping voorkomen? Dan kunt u het volgende doen:
Naast het zacht houden van de ontlasting kunt u ook nog:
Heeft u alles geprobeerd om zelf de klachten te verminderen, maar blijven de aambeien terugkomen of voor ongemak zorgen? Dan zijn er aanvullende oplossingen. Hieronder bespreken we de twee meest gebruikte opties: medicijnen en medische behandeling.
Er zijn verschillende medicijnen tegen aambeien beschikbaar bij de drogist of apotheek. Deze medicijnen zijn echter vaak bedoeld om de symptomen aan te pakken, niet de oorzaak. Ze kunnen bijvoorbeeld de pijn verlichten en/of de jeuk verminderen. Maar het zijn geen medicijnen die de aambei bestrijden. U kunt vaseline-cetomacrogol-crème of zinksulfaat op de huid gebruiken. Smeer dit twee keer op een dag op de aambeien nadat u na de ontlasting. Ook kunt u zinkoxide-zetpillen gebruiken tegen de pijn.
In de meeste gevallen gaan aambeien vanzelf, of na bovenstaande maatregelen, weg. Wanneer dit niet het geval is, wordt een aambeienbehandeling sterk aangeraden. Bij het Chirurgisch Expertise Centrum behandelen we aambeien door middel van een injectiemethode. Er wordt dan een vloeistof in de aambei gespoten, waardoor deze verschrompelt. De behandeling duurt slechts een paar minuten. In vergelijking tot de traditionele elastiekjesmethode (aambeien afbinden met elastiekjes) is deze behandeling sneller en veel minder pijnlijk.
Er zijn dus een aantal maatregelen die u zelf kunt nemen tegen aambeien. Meestal verdwijnen de aambeien hierna vanzelf. Wanneer dit niet het geval is, raden wij een aambeien behandeling aan. Heeft u nog vragen over wat u zelf kunt doen tegen aambeien? Of wilt u meer informatie over onze innovatieve injectiemethode? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Innovatieve en patiëntvriendelijke proctologie en chirurgische behandelingen.
Locatie Nieuwegein
Edisonbaan 22
3439 MN Nieuwegein
Locatie Amstelveen
Van Heuven Goedhartlaan 933
1181 LD Amstelveen
Locatie Zwolle
Rembrandtlaan 10
8021 DH Zwolle
Locatie Amsterdam
Johan van Hasseltkade 310
1032 LP Amsterdam
Locatie Assen
Hoofdvaartsweg 97
9405 AC Assen
Locatie Eindhoven
Ceramlaan 10
5641 GD Eindhoven
Locatie Zoetermeer
Orfeoschouw 26-30
2726 JE Zoetermeer
Contact voor een afspraak?
Dit is mogelijk indien u in het bezit bent van een verwijsbrief.
Patiënt Portaal
Altijd uw gegevens inzien? Voor veilige toegang naar uw persoonlijke portaal.
088 - 700 0200
secretariaat@c-ec.nl
Noodnummer (uitsluitend spoed buiten werktijd): 06 - 5152 3801