Het Chirurgisch
Expertisecentrum

Home / Het centrum

Onze filosofie

Het Chirurgisch Expertise Centrum is ontstaan vanuit het idealisme om patiënten op landelijk niveau innovatieve zorg van hoogwaardige kwaliteit te kunnen bieden. De initiatiefnemers hebben jarenlange ervaring in het toepassen van unieke en patiëntvriendelijke behandelingen echter zijn deze behandelmethoden maar zeer beperkt beschikbaar in Nederland. Het Expertise Centrum biedt vooruitstrevende zorgverbeteringen door onder andere unieke behandeltechnieken voor aambeien met gebruikmaking van injecties en een lasertherapie voor Sinus Pilonidalis en fissuren. De filosofie van het Chirurgisch Expertise Centrum is om deze speciale proctologische behandelingen voor anale klachten door heel Nederland mogelijk te maken.

Het Chirurgisch Expertise Centrum

Het Chirurgisch Expertise Centrum is een vooruitstrevend en ambitieus centrum, waar enthousiaste en ervaren chirurgen innovatieve verzekerde medische zorg bieden. Het Expertisecentrum, opgericht in 2020, concentreert zich op specifieke behandelingen juist om daarin uit te blinken.

Een focus kliniek voor planbare zorg voor een specifieke patiënten doelgroep, waaraan minder invasieve en minder belastende zorg kan worden aangeboden door een zeer ervaren proctoloog.

 • Anale aandoeningen
 • Proctologie

Onze expertises op chirurgisch gebied zijn

Proctologie

De behandelingen van aambeien, Sinus Pilonidalis en anale fissuren door gebruik van de nieuwste technieken.

Chirurgie

Kleine chirurgische ingrepen zoals Atheroomcyste, lipoom, steelwratjes, fibroom, ingegroeide nagels en ganglion. Uitgevoerd door bekwame chirurgen.

Proctologie Spreekuur?

Moet u lang wachten voor een afspraak op het Proctologie spreekuur bij een proctoloog? Bij het Chirurgisch Expertise Centrum kunt u snel terecht.

Een proctoloog is een medisch specialist (meestal chirurg) voor mensen die klachten hebben van of rond de anus, zoals jeuk en pijn. De specialist voert nauwkeurig onderzoek uit en kan wanneer nodig kleine ingrepen uitvoeren, of behandelen met lasertechniek. Een doktersassistent helpt hierbij.

Er zijn maar een zeer beperkt aantal chirurgen, die zich op gebied van innovatieve proctologische zorg heeft gespecialiseerd. De kliniek is voortrekker in Nederland op het gebied van deze minder belastende en patiëntvriendelijke laserbehandelingen.

Initiatiefnemers

Dr. R. Schouten

Chirurg
Proctoloog

Proctologie

Laser proctologie

BIG-nummer: 99058553101

Na de opleiding tot chirurg en wetenschappelijk promotieonderzoek heeft Dr. Schouten zich volledig toegelegd op twee vakgebieden: de proctologie en de bariatrische chirurgie.

Door jarenlange ervaring heeft hij uitgebreide kennis en vakkunde opgebouwd in de proctologie en de operatie behandelingen. Dit betreft alle ziektebeelden rond de anus inclusief de Sinus Pilonidalis in de bilspleet. Patiënten met deze problemen kampen vaak met schaamte en komen vaak erg laat bij de specialist met hun klachten. Met zijn ruime ervaring kan Dr. Schouten mensen geruststellen en het probleem op een adequate wijze oplossen.

Een speciale en vrij unieke techniek, die in het Chirurgisch Expertisecentrum wordt toegepast is de laserbehandeling voor Sinus Pilonidalis en fissuur. Deze techniek is onder andere door Dr. Schouten geïntroduceerd in Nederland en kan worden gezien als de meest ervaren chirurg op dit gebied.

Behandelspecialisatie en aandachtsgebied bij Chirurgisch Expertise Centrum:

 • Proctologie zonder operatie
 • Sinus Pilonidalis zonder operatie
 • Aambei door Scleroseren
 • Fissuur zonder operatie

Drs. Afzal Amir

Chirurg
Proctoloog

Proctologie

Chirurgische oncologie

BIG-nummer: 19038642101

Na de opleiding tot chirurg heeft drs. Amir zich enkele jaren extra gespecialiseerd in de abdominale en longchirurgie, waar patiënten met oncologische aandoeningen de voornaamste therapeutische groep vormen.

Naast deze specificaties heeft hij al vanaf het begin met veel overgave het chirurgisch vak in zijn volle breedte uitgeoefend en de focus daarbij gehad op de handchirurgie, proctologie en flebologie.

In zijn veelzijdigheid heeft hij een tijdlang ervaring opgedaan in een huisartsenpraktijk met van werken in een kleine setting, waarbij met veel persoonlijk aandacht en begeleiding van een belangrijke basisprincipe vormde in de behandeling van de patiënten. Deze benadering gaf merkbaar veel betere resultaten en grote tevredenheid bij zowel patiënten als het behandelend team. Deze ervaring neemt hij mee in het Expertisecentrum.

Behandelspecialisatie en aandachtsgebied bij Chirurgisch Expertise Centrum:

 • Proctologie zonder operatie
 • Sinus Pilonidalis zonder operatie
 • Aambei door Scleroseren
 • Kleine Chirurgie

Wij staan voor

 • Volledige verzekerde medische zorg
 • Innovatieve en verbeterde behandelmethodes
 • Minimale wachttijden
 • Ervaren en professionele medewerkers
 • Patiëntvriendelijkheid en persoonlijke aandacht
 • Toegankelijkheid voor heel Nederland
 • De kracht van het Superspecialisme

Contact

stel mij een vraag

Contact voor een afspraak?
Dit is mogelijk indien u in het bezit bent van een verwijsbrief.

 

Patiënt Portaal

Patiënt Portaal
Altijd uw gegevens inzien? Voor veilige toegang naar uw persoonlijke portaal.

contact

030 - 30 79 400
secretariaat@c-ec.nl
Noodnummer (uitsluitend spoed buiten werktijd): 06 - 5152 3801

Direct contact